Paslėptas Nicos perlas “La Petite Maison”

Paslėptas Nicos perlas “La Petite Maison”

“Oj, o ką čia veikia Birutė Dambrauskaitė?” – pirma šauna į galvą mintis, kai, tik užėjusi į Nicos (Prancūzija) restoraną “La Petite Maison”, susiduriu su garsiosios lietuvių dainininkės antrininke. Kad ji antrininkė, suprantu tik šiek tiek vėliau. Kai ji prisistato esanti šio restorano šeimininkė. Nicole Rubi.

 

Ji sutinka kiekvieną svečią, per vakarienę keliskart prieina pasiteirauti, ar viskas gerai. Ir išlydi su kvietimu vėl apsilankyti.

Ši jau dabar brandaus amžiaus moteris, galima sakyti, užaugo restorane. Jos tėvas Cesaris Tecchio Nicoje turėjo vieną populiariausių restoranų ir net virė savo alų. Kai, atėjus laikui, uždarė verslą ir išėjo į užtarnautą poilsį, jo dukra Nicole nusprendė eiti jo pėdomis. Ir surizikavo atidaryti savo restoraną. Beveik “pirmoje linijoje” prie jūros.

Šiandien tėvas galėtų pagrįstai didžiuotis jį pranokusia dukra: per kelis dešimtmečius nuo pirmojo restorano Nicoje Nicole jau atidarė jo antrininkus ne tik Kanuose ir Paryžiuje, bet ir Dubajuje, Beirute, Londone, Stambule, Majamyje, Niujorke, Maskvoje.

Kur jos sėkmės priežastis? Aišku – puikus maistas.

Man šį restoraną rekomendavo draugai. Bet anksčiau už mane apie jį sužinojo Madonna, Eltonas Johnas ir Nicola Sarkozy, kuris čia pietauti ir pats mėgdavo su savo Carla, ir garbingus Prancūzijos svečius atsivesdavo.

“Visi čia įžymybės”, – skelbia užrašas restorane. Nesunku tuo patikėti, kai ir tau, kaip kokiai mega žvaigždei, pati šeimininkė negaili dėmesio.

Ir “Michelin” gidas apie Nicole restoraną nugirdo. Prisegė žvaigždutę.

Bet geriausia ne kliautis kitų nuomone, o pačiam paragauti. Tarkim, tuno karpačą su mangais, daugiaryžį su trumais, keptą ožkos sūrį su garžgarstėmis, omarą su spagečiais, violetinius artišokus, prancūzišką žuvienę, cukinijų žiedus, sultingą jautienos kepsnį, sraiges, buratą, šerbetus, pyragus…


Viskas skanu, nes viskas – šviežia. Tai, ką ryte virėjas pirko turguje. Net batonas tiesiai iš kepyklos, dar suvyniotas į popierių. Nori – atsilauži ir siunti stalo kaimynui. O jei jau labai prailgsta laikas laukiant patiekalo, gali nugvelbti kokią dekoraciją – čia stalo papuošimui naudojamos šviežios daržovės. Tad — skanaus.

 

%d bloggers like this: